Inschrijving gesloten

Wonen waar het leven goed is...

Tussen stad en land verrijst een heerlijke woonplek. Geïnspireerd door eeuwenoude Sallandse dorpen heeft Steenbrugge een groene brink, gebogen straatjes en bomenrijke lanen. Op elk punt heb je een ander uitzicht. Een wijk met een individueel en herkenbaar karakter, dat is wonen waar het leven goed is...

27 woningen in Steenbrugge dorp

Duurzame woningen met fraaie bakstenen gevels die in de loop van de jaren alleen maar mooier zullen worden. De karakteristieke architectuur verwijst op een moderne manier naar historische bouwstijlen. Je ziet dat terug in ambachtelijke details als tuitgevels, het metselwerk, kozijnen en dakranden. De gehele woning straalt vakmanschap uit door de goede uitvoering, detaillering en materialen. De architectuur is bloksgewijs ontworpen met op de belangrijke zichtlijnen verbijzonderingen.

Elk blok is uniek en heeft zijn eigen typische kenmerken. Zo heeft het blok aan de zuidzijde een trapgevel bestaande uit 7 treden. Deze 4 woningen zijn een vervolg op de trapgevels uit de eerdere fases aan het begin van de wijk. Naast de individualiteit van de blokken is er wel gezocht naar een manier om deze 27 woningen met elkaar te verbinden. Vanuit de trapgevel is er een motief ontworpen (omgekeerde trap) die in baksteen wordt uitgevoerd bij iedere blok. Zo vormen deze woningen een eigen eenheid binnen het dorp Steenbrugge.

Dorpse opzet

Steenbrugge wekt de indruk dat zij in de loop der tijd is ontstaan. Op in het oog springende punten staan afwijkende, karakteristieke gebouwen. Ze verwijzen naar o.a. een schoolgebouw, kerk, chirurgijnhuis, wachtershuis of coöperatie-gebouw. De karakteristieke architectuur verwijst op een moderne manier naar historische bouwstijlen. De kwaliteit zit ‘m in de toegepaste materialen als zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren, hardhouten kozijnen met roeden, keramische dakpannen en luxe bakstenen gevels in fraaie kleuren en texturen.

Alles binnen handbereik

Vanuit Steenbrugge loop of fiets je zo het Sallandse land in. Je kunt je er sportief uitleven. Maar je vindt er ook iets dat steeds zeldzamer wordt: de rust en stilte van bossen en landerijen. Stad, Diepenveen en Schalkhaar zijn heel dichtbij. Of het nu gaat om boodschappen, scholen, sport, cultuur, horeca of ontspanning: wat Deventer en haar dorpen aan voorzieningen bieden, is allemaal onder handbereik. Met de fiets ben je binnen 10 minuten op het NS station met verbindingen naar Amersfoort, Zwolle, Arnhem en Enschede. De A1 is via de Raalterweg en het Hanzetracé of de N348 snel en goed te bereiken.

Wonen waar het leven goed is...

  Verkoop & informatie


Thoma Post Makelaars
Mr. H.F. de Boerlaan 22
7417 DA Deventer
T. 0570 - 600 207
deventer@thomapost.nl


7a215420-d05b-11ec-8891-af06959912a5
Getreuer Makelaars
Pikeursbaan 12
7411 GV Deventer
T. 0570 - 516 061
info@getreuer.nl